|
نیکلاس مارلت و کونگ فو پاندا -
پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۸۷-1, ۱۱:۰۲ قبل از ظهر
همه ی کسانی که کونگ فو پاندا را دیده اند به این نکته اذعان دارند که این آخرین انیمیشن کمپانی دریم ورکز، متفاوت ترین و شاخص ترین انیمیشن این استودیو تا به امروز است. نه تنها آنچه که تماشاچیان بر پرده دیده اند بسیار متفاوت و غافلگیر کننده بوده است،بلکه آنچه که در پشت صحنه ی این فیلم و در پشت درهای بسته ی استودیو نیز اتفاق افتاده است نیز به نوعی ساختار شکنانه و غیر معمول بوده است. همه میدانند که انیمیشن یک کار گروهی است و بخصوص در تولیدات سینمایی استودیو های بزرگ ، در هر مرحله از تولید دهها نفر به کار گرفته میشوند. اما شاید کمتر کسی بداند که در فیلم کونگ فو پاندا برای دومین بار در تاریخ استودیوی دریم ورکز، با تایید شخص جفری کاتزنبرگ Jeffrey Katzenberg، تنها از یک هنرمند برای طراحی شخصیت تمام کاراکترهای این فیلم استفاده شد! نیکلاس مارلت Nicolas Marlet ، انیماتور و طراح فرانسوی تبار ، از چنان مهارت و قدرت ویژه ای در خلق کاراکترهای منحصر به فرد و ماندگار برخوردار بوده است که به تنهایی بتواند از عهده طراحی شخصیت های چنین پروژه ی بزرگی به تنهایی بر آید. ریموند زیباچRaymond Zibach طراح و کارگردان هنری میگوید: او چنان سیستم منحصر به فرد و قدرتمندی ( در طراحی شخصیت) دارد که من به سختی میتوانم کسی را با او مقایسه کنم.
استفاده از تنها یک طراح برای خلق شخصیتها اگرچه ممکن است کمی غیر معمول باشد،اما استودیوی دریم ورکز قبلا نیز این روش را تجربه کرده بود. در پروژه ی ماداگاسکار نیز فقط یک طراح، یعنی کرگ کلمن Craig Kellman ، به تنهایی طراحی شخصیتها را بر عهده داشت و همین موضوع راه را برای تکرار این تجربه در کونگ فو پاندا هموار کرد.
ما نیکلاس مارلت را در دفترش در استودیوی دریم ورکز ملاقات کردیم. او درحالیکه انبوهی از کاغذ های پر از طراحی حیوانات در هر فیگور قابل تصور را به ما نشان میداد گفت: من اینطور کار میکنم، روی کاغذ و با مداد. نه آنطوری که اینروزها مد شده با کامپیوتر…من با روش خودم سریعتر کار میکنم.
تاریخچه ی همکاری مارلت با دریم ورکز به ۱۳ سال پیش یعنی تقریبا از تخستین روزهای تاسیس این استودیو برمیگردد. او کارش را با پروژه ی ناتمام و به نمایش در نیامده ی CATS( اقتباسی از اثر مشهور اندرو لوید وبر ) آغاز کرد و پس از آن نیز در سایر پروژه های استودیو همکاری داشت. آرمادیلو ی راهی به الدورادو The Road to El Dorado ، سیمرغ غول پیکر در سنباد “Sinbad” و تعدادی از شخصیتهای Over the Hedge از جمله کارهای او هستند. او میگوید: وقتی که از من خواسته شد تا طراحی شخصیتهای کونگ فو پاندا را انجام دهم کمی ترسیدم! من هیچ چیز از کونگ فو نمیدانم و در نتیجه ناچار شدم تا برای اولین بار در زندگیم فیلمهای بروس لی را تماشا کنم!
وقتی که مارلت طراحی هایش را آغاز کرد ، داستان فیلم هنوز کامل نشده بود. اگرچه ساختار اصلی داستان واضح بود: یک پاندای تنبل ولی جاه طلب که به جمع پنج کونگ فو کار معروف می پیوندد که هرکدام سمبلی از یکی فنون کونگ فو هستند( ببر-درنا-میمون-افعی و مانتیس ). او با این فرض که حیوانات و بخصوص پاندا باید ظاهری انسانی داشته باشند تا بتوانند فنون کونگ فو را اجرا کنند آغاز به کار کرد. ریموند زیباچ میگوید: روش کار مارلت این بود که به حیوانات واقعی نگاه میکرد و بدون اینکه سعی کند تا تمام حرکات آنها را اجرا کند، فقط آن بخش از کاراکتر و رفتار آنها که میتوانست در فیلم بصورت هدفمند مورد استفاده واقع شود را کپی میکرد. ایده های اصلی و اولیه ای که همه ی ما در استودیو داشتیم دقیقا همانهایی بودند که او نیز به کار میگرفت.مثلا ما نمیخواستیم که گردن کاراکترها درست از وسط شانه هایشان بیرون زده باشد و بعد سر روی آن سوار شود. درست مثل اینکه یکنفر لباس حیوانات را به تن کرده باشد. نیکلاس گردن ها را کمی به جلو کشید و به این ترتیب ظاهر کاراکترها شکلی واقعی تر و منسجم تر پیدا کرد.
نخستین طراحی های مارلت شکل کلی پاندا را مشخص کردند: هیکل گرد، گردن کمی خم و شکم بزرگ . سپس پرداختن به جزئیات آغاز شد. مارلت میزان لکه های سیاه و سفید در بدن پاندا را امتحان کرد. جفری کاتزنبرگ تاکید داشت که لکه های سیاه زیاد به چشم نیایند. به علاوه طراحی چهره نیز باید به گونه ای انجام میشد که قابلیت هماهنگی با میمیک چهره و صدای جک بلک Jack Black ( بازیگر) را داشته باشد. طراحی نقشهای مکمل نیز آسان نبودند. آنها باید به شیوه ای طراحی میشدند تا علاوه بر اینکه بیانگر خصوصیات حیوانی خود باشند، به راحتی قابلیتهای انسانی و حرکات رزمی را نیز به نمایش بگذارند. بعلاوه اینکه در مقایسه با حیواناتی که تا پیش از این در فیلمهای انیمیشن ساخته و پرداخته شده اند تفاوتهای محسوسی داشته باشند و پیشرفتی به جلو محسوب شوند. یکی از محبوبترین و کاملترین شخصیتها از نظر مارلت ماده ببر است:
“من گربه ها را دوست دارم، آنها از بهترین شخصیتها برای عملیات کونگ فو بودند. حرکاتشان بسیار بی نقص، زیبا و قدرتمند از آب درآمد، درست مثل اینکه میرقصیدند.اگر به حرکات و فرم های تای چی tai chi (هنر رزمی و باستانی چینی) دقت کنید متوجه میشوید که ببر ها در کونگ فو پاندا دقیقا همان حرکات را انجام می دهند.”
از دید مارلت تناسبات بدن ببر ها باید بر اساس پاهای کوتاه و دستان کشیده شکل می گرفت. این موضوع ساخت و ساز استخوان بندی سه بعدی و متحرکسازی انسان گونه ی آنها را مشکل میکرد. سایر حیوانات نیز دردسر های خاص خودشان را داشتند. پاها و پرهای درنا در مواردی واقعا مشکل آفرین بودند. چهره ی میمون نیز به آسانی شکل نگرفت.برای بیشترین انعطاف پذیری در حالات چهره، کاراکتر میمون را با ترکیبی از چند نوع میمون مختلف ساختند. مانتیس نیز با چهار دست و یک جفت پای کوتاه مصیبتی در Rigging به شمار می آمد. آما بزرگترین چالش مارلت افعی بود:
” من چه کاری میتوانستم با یک مار بکنم؟ مارها فقط یک لوله ی دراز هستند!!! ” مارلت در حالیکه اخم کرده ادامه میدهد: نهایتا من با دیدن یک تصویر بزرگترین الهام را برای طراحی مار دریافت کردم. تصویر دختری با پشت خالکوبی شده! من به دنبال طراحی خاصی برای نقشهای پشت افعی بودم و به این نتیجه رسیدم که کلمات چینی که بیانگر یک شعر باشند میتوانند گزینه ی مناسبی باشند. من طرحهای زیادی را امتحان کردم و بالاخره یکی را که مردم به راحتی بتوانند درک کنند را انتخاب کردم. نقشی که میگوید: موفق باشید Good luck .
|