10 پست آخر
|
|
(Author : H.A POSTER ) (نمایش ها : 28 ) (پاسخ ها : 1) (آخرين نوشته : ehsan) (Date: 04:23 PM - Time: Thursday 18 March 2010-1) (Author : gesi ) (نمایش ها : 95 ) (پاسخ ها : 4) (آخرين نوشته : mina) (Date: 03:54 PM - Time: Tuesday 16 March 2010-1) (Author : sonia ) (نمایش ها : 83 ) (پاسخ ها : 3) (آخرين نوشته : MAJID ART) (Date: 12:52 PM - Time: Monday 15 March 2010-1) (Author : mina ) (نمایش ها : 25 ) (پاسخ ها : 2) (Date: 11:35 AM - Time: Monday 15 March 2010-1) (Author : Mehryar ) (نمایش ها : 619 ) (پاسخ ها : 3) (آخرين نوشته : MAJID ART) (Date: 04:50 AM - Time: Monday 15 March 2010-1) (Author : GRAPHIST ) (نمایش ها : 611 ) (پاسخ ها : 5) (آخرين نوشته : ehsan354) (Date: 07:38 PM - Time: Sunday 14 March 2010-1) (Author : admin ) (نمایش ها : 770 ) (پاسخ ها : 11) (Date: 07:37 PM - Time: Sunday 14 March 2010-1) (Author : mostafa1363 ) (نمایش ها : 1884 ) (پاسخ ها : 13) (آخرين نوشته : mina) (Date: 03:50 PM - Time: Saturday 13 March 2010-1) (Author : Mirzaei ) (نمایش ها : 403 ) (پاسخ ها : 4) (آخرين نوشته : mina) (Date: 03:45 PM - Time: Saturday 13 March 2010-1) |
![]() |
|
|
#1 (لینک مستقیم) |
|
عضو جدید
![]() تاریخ عضویت: Jan 2010
تعداد تشکرها از دیگران: 0
![]() |
اگر در هنگام نصب ويندوز، تنظيمات لازم براي زبان فارسي رو فعال نکرديد بايد بگم که در استفاده از زبان فارسي براي استفاده در محيط هاي نوشتاري و صفحه آرایی با مشکل مواجه می شین. ولي جاي نگراني نيست، در اين حالت حتماً بايد به control panel بريد و در قسمت Regional and Language تنظيمات زبان فارسي رو براي ويندوزتون فعال کنيد. اگه نمی دونین چجوری می شه این کار رو کرد حتماً در قسمت نظرات از من بخواين تا براتون توضيح بدم.
اما بحث اصلي اين پست مربوط به چگونگي فارسي کردن ويندوز نيست بلکه درباره نحوه فارسي کردن کيبورد، اون هم به صورت «استاندارد» هست. يکي از مسائلي که براي من به عنوان يک صفحه آرا مهم بوده موضوع «نيم فاصله» است. اگر تا کنون اين عبارت رو نشنيده بوديد بايد براتون يک مثال بزنم. تا حالا شده که وقتي عبارتي مثل «مي روم» رو تايپ ميکنيد و اين عبارت در انتهاي سطر قرار داره اين عبارت دو تيکه بشه و «مي» بمونه تو يک سطر و «روم» بره به سطر پاييني؟ از يک طرف هم که نمي شه «مي روم» رو به صورت «ميروم» بنويسيم چون از نظر نگارشي مشکل داره. پس آيا راه حلي هست که بشه فاصله بين «مي» و «روم» کم بشه و اون رو به صورت «ميروم» نوشت؟ به اين فاصله کم بين «مي» و «روم» و نيز نچسبيدن اين دو با هم «نيم فاصله» گفته ميشود. ويندوزهاي xp و ويستا در حالت پيش فرض قادر به انجام اين کار نيستند. نکته مهم ديگه اين هست که کيبورد ويندوزهاي xp و ويستا در حالت پيش فرض خودشون با «کيبورد استاندارد فارسي» از نظر جاي قرارگيري حروف کمي متفاوت هست. براي نمونه جاي حروف «پ» و «ژ» در حالت پيش فرض در اين دو ويندوز، با اونچه که در «کيبورد استاندارد فارسي» هست فرق ميکنه. البته تفاوت هاي ديگه اي هم وجود داره که فعلاً راجع به اونا صحبت نمي کنم. اگر شما هم مثل من که در ابتداي کارم دچار اين مشکلات بودم دوست دارين مشکلتون رو حل کنين با خواندن توضيحاتي زير و دانلود و نصب فايل هايي که مي تونه کيبورد شما رو در ويندوز xp و ويستا به حالت استاندارد فارسي در بياره مشکلتون رو حل کنيد. شکل زير کيبورد پيش فرض فارسي در ويندوز رو نشون ميده: ![]() شکل زير هم کيبورد استاندارد فارسي رو در ويندوز نشون ميده (با مقايسه اين دو تصوير به تفاوت محل قرارگیری حروفی چون پ و ژ دقت کنید): ![]() استاندارد سازي کيبورد فارسي در ويندوز ويستا اگر ويندوز شما ويستاست ابتدا فايل زيپ شده زير رو دانلود کنيد و بعد از باز کردن اون و اجراي فايل setup.exe اجازه بدين که کيبورد فارسي روي ويندوز نصب بشه. drop.io safheara password: safheara.blogfa.com پس از اين مرحله به control panel رفته و وارد Regional and Language options شويد و در قسمت keyboards and languages روي دکمه Change Keyboards کليک کنيد. (شکل زير) ![]() اکنون پنجرهاي جديد به اسم Text Services and Input Languages باز ميشود که بايد روي دکمه Addکليک کرده و در پنجره جديد باز شده کيبورد فارسي با نام Persian – Custom را کليک کرده و دکمه ok را بزنيد. (شکلهاي زير) ![]() ![]() حال مجدداً وارد پنجيره Text Services and Input Languages شدهايد اکنون طبق شکل زير زبان ورودي را Persian – Persian – custom انتخاب نماييد. ![]() سپس طبق شکل زير keyboard با عنوان Persian را حذف نماييد. (شکل زير) ![]() سپس خواهيد داشت (شکل زير): ![]() اکنون دکمه Ok را فشار دهيد تا ويندوز ويستاي شما جهت تايپ استاندارد فارسي آماده شود. اما تنها نکتهي باقيمانده اين است که با وجود حل مشکلاتي که در ابتداي اين پست به آن اشاره کردم، ممکن است برخي از کاربران ويندوز ويستا، بعد از انجام مراحل فوق و نصب نرم افزار مربوطه، هنگام استفاده از نرم افزار word دچار مشکل کوچکي شوند و آن اينکه هنگام استفاده از «نيم فاصله» به طور ناگهاني قلم مورد استفاده به قلم Times New Roman تبديل شده و از حالت اوليه خارج شود (شکل زير): ![]() براي حل اين مشکل بهتر است شما تمام متن خود را از ابتدا با قلم Times New Roman تايپ نموده و پس از اتمام کار تايپ و غلط گيري، کل متن را select کرده و قلم مورد نظر خود را جهت آن انتخاب کنيد. البته هستند نرم افزارهاي ديگه اي که کيبورد رو بدون مشکل فوق فارسي مي کنند اما مشکل «نيم فاصله» رو نمي تونن حل کنن. البته تا لحظه نگارش اين مطلب، من هنوز به نرم افزاري که همه مشکلات رو حل کنه برنخوردم و نرم افزار فوق بهترين گزينه براي من است. استانداردسازي کيبورد فارسي در ويندوز XP اما اگر ويندوز شما xp است ولي کيبورد آن هنوز به صورت فارسي استاندارد در نيامده است کافي است فايل زير را دانلود کرده و نصب کنيد که البته پس از نصب بايد يک بار ويندوز restart شود. پس از آن ديگر تمامي مشکلات استانداردسازي کيبورد فارسي در ويندوز xp شما حل شده است. drop.io safheara password: safheara.blogfa.com دوست من، پس از انجام مراحل فوق ويندوز شما چه xp چه ويستا آماده است تا با داشتن يک صفحه کليد استاندارد فارسي شما را در اجراي فايلهاي متني و صفحه آرايي همرايي کند. تا يادم نرفته بگم که حالا ميتونيد به راحتي از «نیمفاصله» استفاده کنید به این صورت که برای تایپ مثلاً عبارت «میروم» کافیه که پس از تايپ «می» بلافاصله shift+space رو بزنيد و بعد از اون هم بلافاصله «روم» رو تايپ کنيد: «ميروم» ![]() اميدوارم خسته نشده باشين. بايد بگم که مطالب فوق رو بر اساس تجربياتم و جستجوهاي اينترنتي مختلف به دنبال فارسي ساز کيبورد نوشتم. اون رو تو وبلاگ خودم که اسمش هست «صفحه آرا» هم گذاشتم (http://safheara.blogfa.com). مي دونم که خيلي از شما راه حل هاي بهتر و کامل تري رو براي خودتون پيدا کردين که همينجا ازتون مي خوام که من و ديگران رو هم از تجربيات خودتون بهره مند کنين. وبلاگ من: http://safheara.blogfa.com ویرایش توسط صفحه آرا : Friday 29 January 2010-1 در ساعت 12:46 PM |
|
|
|
| 2 کاربر زیر به خاطر این پست از صفحه آرا تشکر کرده اند : | admin (Saturday 30 January 2010-1), mermojtaba (Wednesday 10 February 2010-1) |
![]() |
| ابزارهای موضوع | |
| نحوه نمایش | |
|
|